Boven: bestaand - Onder: ontwerp  Links: bestaand - Rechts: ontwerp   Links: bestaand - Rechts: ontwerp   Links: bestaand - Rechts: ontwerp  Boven: bestaand - Onder: ontwerp  Boven: bestaand - Onder: ontwerp Projectgebied in kaart
Eenheid en elegantie
 
Projectgebied in kaart
Boven: bestaand - Onder: ontwerp
Boven: bestaand - Onder: ontwerp
Links: bestaand - Rechts: ontwerp
Links: bestaand - Rechts: ontwerp
Links: bestaand - Rechts: ontwerp
Boven: bestaand - Onder: ontwerp

Eenheid en elegantie

Esthetische visie Feijenoord

Woonstad Rotterdam wil de uitstraling van het bezit in de wijk Feijenoord verbeteren en daarmee bijdragen aan een betere verhuurbaarheid, een hogere huurcategorie, het aantrekken van nieuwe stedelijke doelgroepen en het verbeteren van de klanttevredenheid. Door een esthetische visie vast te leggen kan bij de nodige onderhoudswerkzaamheden de komende jaren de esthetische verbetering gerealiseerd worden.
In Feijenoord zie je veel verschillende soorten architectuur met ieder een andere uitstraling. Dit hangt samen met het verleden van de wijk. Er is een mix ontstaan van industriële panden, kades en havens, 19e eeuwse ‘revolutiebouw’, gerenoveerde 19e eeuwse complexen, jaren ‘70-’80 nieuwbouw en recente architectuur. Ook zijn de toegepaste materialen uit de stadsvernieuwing vaak van lage kwaliteit (plaatmateriaal, kunststof). Het effect is een veelheid aan stijlen, materialen en kleuren. De esthetische visie is daarom gericht op het brengen van eenheid, elegantie en meer kwaliteit in het straatbeeld.
Door aanpassen van kleurschema’s wordt de eenheid in de gevel versterkt en wordt een klassieke kleurstelling geïmiteerd. Laagwaardige materialen worden vervangen door traditionele materialen (steen/ zink/ hout) die minder onderhoud behoeven en mooier verouderen.

Locatie: Feijenoord, Rotterdam
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Jaartal: 2017
Status: Visiedocument afgerond


Index