Dagarrangement onder één dak
 

Dagarrangement onder één dak

Ruimtelijke samenwerking basisonderwijs en kinderopvang

Als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen zijn steeds meer ouders op zoek naar een combinatie van arbeid en zorg. Voor kinderen op de basisschool bestaat de behoefte aan een sluitend ‘dagarrangement’ van 7.30 tot 18.30, waarin onderwijs en buitenschoolse opvang de belangrijkste componenten zijn. In het belang van kinderen en ouders wordt door scholen en kinderopvang organisaties gezocht naar een inhoudelijke samenwerking die wordt ondersteund door een goed gebouw.
Het project ‘Dagarrangement onder één dak’ richt zich op de verbetering van ruimtelijke samenwerking tussen basisschool en kinderopvang organisaties. In ongeveer drie maanden tijd wordt concreet wat de mogelijkheden zijn voor de ontwikkeling van een samenhangend aanbod van onderwijs, kinderopvang en peuterwerk in één efficiënt en duurzaam gebouw. De gezamenlijke ontwikkeling van een ruimtelijk programma van eisen door de betrokken partners brengt de partijen inhoudelijk met elkaar in gesprek. Op basis daarvan worden de ruimtelijke mogelijkheden en beperkingen in kaart gebracht. De principiële inhoudelijke en ruimtelijke beslissingen die worden genomen vormen een goede basis voor het verdere ontwerpproces.

Voor vier locaties zijn reeds studies uitgevoerd. ‘Dagarrangement onder één dak’ wordt georganiseerd en begeleid door Yvette Vervoort, Joost Hillen en Lidwine Spoormans. Werkt u bij een basisschool, opvang organisatie of gemeente en heeft u interesse? Neem dan contact op! Zie: dagarrangementondereendak.nl

Opdrachtgever: Buro 8020, Gemeente Den Haag
In samenwerking met: Joost Hillen
Jaartal: 2011-heden
Status: 4 locatiestudies afgerond, open voor nieuwe aanvragen


Index