Kaft van publicatie, ontwerp Joost GrootensVoorbeeld collectief particulier opdrachtgeverschapVoorbeeld collectief particulier opdrachtgeverschapVoorbeeld zelfbouwersGepubliceerde projecten
Bewoners als opdrachtgever
 
Gepubliceerde projecten
Voorbeeld zelfbouwers
Voorbeeld collectief particulier opdrachtgeverschap
Voorbeeld collectief particulier opdrachtgeverschap
Kaft van publicatie, ontwerp Joost Grootens

Heilige Huisjes, bewoners als opdrachtgever

Tentoonstelling en publicatie

De mogelijkheden voor Nederlanders om hun eigen huis te laten bouwen worden vergroot. De regering wil dat een derde van de bouwgrond voor nieuwe woningen wordt uitgegeven aan particulier opdrachtgevers. Het betekent een radicale breuk met de huidige grootschalige seriebouw voor een anonieme markt.
Het boek en de tentoonstelling ‘Heilige Huisjes, de bewoner als opdrachtgever’ geven een overzicht van de mogelijkheden van en variaties in particulier opdrachtgeverschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maakt Jacqueline Tellinga, als samensteller en schrijver, aanschouwelijk waar de nu nog vaak abstracte politieke en maatschappelijke discussies over gaan. Lidwine Spoormans was samen met Monique Smit verantwoordelijk voor de tekeningen van de gedocumenteerde woningen. De getoonde 35 woonhuizen laten zien dat particulier opdrachtgeverschap succesvol kan zijn en afgestemd kan worden op de wensen en mogelijkheden van de bewoners zelf.

Opdrachtgever: Nederland Architectuur instituut, Rotterdam
In samenwerking met: Monique Smit
Jaartal: 2001
Status: Uitgegeven door NAi Uitgevers, Rotterdam


Index